top of page
close-up-hands-massaging-person-s-back.j

Massage bij rugklachten

 

Bij het grootste deel van de mensen met rugklachten (90%) is er geen specifieke lichamelijke oorzaak aantoonbaar. Deze rugklachten worden ook wel de aspecifieke rugklachten genoemd. Rugklachten zijn niet alleen een sociaal medisch probleem, maar ook een financieel probleem vanwege het grote ziekteverzuim en dienen dan ook serieus genomen te worden.

 

De meerderheid van de rugklachten hebben te maken met stress, slechte houding, trauma of verzwakte buik- en rugspieren. Als het lichaam ergens pijn ervaart of je lichaam schiet te kort in kracht, dan compenseert ons lichaam automatisch de zwakte in dat gebied naar een ander deel van ons lichaam.

 

Bij deze massage, wordt na een uitgebreide intake, voornamelijk bil, heup en bekkengebied gemasseerd. De spieren kunnen ontspannen, worden langer en daardoor kan het bekken weer beter kantelen en neemt de pijn in de onderrug af.

Deze massage is niet alleen geschikt voor mensen met lage rugklachten. Ook hardlopers, mensen met zwaar fysiek werk en mensen met zittend werk hebben veel baat bij deze vorm van masseren.

logo Sylvia Rothuis sport- en wellnessma
bottom of page