top of page
close-to-the-female-hands-of-massage-the

Zwangerschapsmassage

 

De zwangerschapsperiode is een mooie tijd, waarin veel verandert in het lichaam van de a.s. moeder. Zo zijn de fysieke en hormonale veranderingen volop aanwezig. Veel voorkomende klachten zijn pijn in rug en nek, vocht vasthouden, bekkenklachten, kramp in de kuiten en slechter slapen. Maar ook onzekerheid, vermoeidheid en stemmingswisseling zijn aan de orde van de dag.

 

Een zwangerschapsmassage kan een belangrijke rol spelen. Zowel de fysieke aanraking als ook de mentale aandacht die de a.s. moeder krijgt kunnen de klachten verminderen. De massage zorgt voor ontspanning voor de a.s. moeder en voor het nog ongeboren kindje waardoor er minder klachten worden ervaren. De a.s. moeder wordt bewuster van haar lichaam. Deze vorm van massage is een weldaad voor zowel moeder als kindje.

 

De zwangerschapsmassage kan direct gestart worden nadat er een zwangerschap bekend is. Daarnaast is het aan te raden om 6 weken na de bevalling de massage te herhalen ivm het bevorderen van het herstel.

 

Tijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme massage olie met sinaasappel/mandarijn ivm misselijkheid, maagklachten. Lavendel is een contra indicatie.

 

De afspraak voor een zwangerschapsmassage duurt altijd 75 minuten.

logo Sylvia Rothuis sport- en wellnessma
bottom of page