top of page
arm-massage-beauty-salon-closeup.jpg

Tennisarmbehandeling

 

Een tennisarm is een ontsteking van de pezen die aanhechten aan de “knobbel” van het bovenarm. Deze “knobbel” bevindt zich aan de buitenzijde van de elleboog. Het gaat hier om de pezen van de strekspieren van de onderarm. Een tennisarm is zeer pijnlijk. Deze ontsteking kan in een later stadium er zelfs voor zorgen dat het optillen van een licht voorwerp ondragelijke pijn geeft.

Na onderzoek is gebleken dat de gehele bewegingsketen van de arm een rol speelt bij het ontstaan van deze ontsteking. Tijdens de behandeling wordt de pijnlijke plek nauwelijks aangeraakt. Des te meer de boven- en onderarmspieren, de borstspieren en de spieren rondom de schouder.

Het is een zeer pijnlijke behandeling en mag maar 1x per week worden ondergaan. De behandeling is zeer effectief. Afhankelijk hoe lang de klachten al bestaan, zijn er 3-4 behandelingen nodig. Ook het resultaat is afhankelijk van de duur van de klachten. Bij jarenlange overbelasting verminderen de klachten aanzienlijk tot het niveau dat de arm goed functioneert en er lichte klachten aanwezig blijven bij bepaalde bewegingen. Dan is een onderhoud van 1x per 4-5 weken aan te bevelen. Bij beginnende klachten kunnen de klachten zelfs geheel wegblijven.

logo Sylvia Rothuis sport- en wellnessma
bottom of page